Yangın Merdiveni Kapısı Aptallar için

Çift kanatlı yangın kapıları: Bu tip yangın bapları, dü kapı kanadından oluşur ve henüz geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı şiddetli direnç gösterirler ve yangının başka alanlara yayılmasını önlemek için tasarlanmıştır.

Yangın kapısı kilidi bapların en önemli aksesuarlarından biridir. Kapının kendi kendine kapanmasının arkası sıra kilit devreye girer ve duman ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi hileır. Bu önlem bapnın sıkı yoğunya kapanmasını sağlamlamaktır.

Ev bark ve ofis kabil mekanların giriş kapısının güvende olması aşamasında “Kapı kaç kez kilitlenmeli?” sorusunun…

Bu sınıflandırma, yangın kapılarının ne kadar süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A derslikı bir yangın bapsı çoğunlukla 60 dakika, B klası bir yangın bapsı ise 30 zaman süresince yangına karşı dayanıklılık gösterebilir. Yangın bapsı seçerken, bu metanet sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Malzeme: Yangın baplarında genellikle çelik veya ahşap gereç kullanılmaktadır. Çelik baplar elan dayanıklı ve yangına karşı daha dayanmalidir.

Yangın vakaları birgeniş kuruluşda en sık hakkındalaşılan ve resmî tehlikelere maksat heveslian afetlerden birisi olarak gösterilebilir. Yangına Dayanıklı Kapı modelleri ile tüm hayat ve çalışma alanlarında emniyetliğin sağlanması fakatçlanır.

Veriler kapıların belli derecelere derece dayanabildiğini gösterse de bunların hepsi tatbikat içinde kaydedildiği yürekin sadık hayatta aynı mealları vermeyebilir.

Bu nedenle, sertifikalı yangın bapları henüz güvenlidir ve bu da fiyatlarını zaitrabilmektedir.

Bundan dolayı yangın merdivenlerinin takkadak her yerde, özellikle de koskocaman binalarda olması kişilerin hayat kaybı yaşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı sağlamaktadır. Buna nazaran yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da yeniden oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.

Yangın kapısı özellikleri incelendiğinde olması müstelzim ve uyanıklık etmeniz gereken durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Çift kanatlı yangın bapsı binanın mimari konstrüksiyonsı başta çıkmak üzere tasarruf amacına ve kullanan erkek skorsına nazaran tasarlanan bapdır. Aynı anda birfena insanın kullanabileceği tarzda dizayn edilen çift kanatlı yangın kapıları, erdemli binalar ile aynı anda yüzlerce insanın bulunduğu düzenışdoneş merkezleri, hastaneler, fabrikalar veya okullar gibi binalarda yeğleme edilmektedir.

Hatta, yangın kapıları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolay açılabilir olmalıdır.

Fakat genel anlamda kullanılan biçimi aşağı muhik itilen ve kolaylıkla açılmasını sağlayıcı ürkü kısım şeklindedir. Ağır durumlarda kullanılacağı sinein bayağı konulevsel şekilde vazife yapmalıdır.

; bir yangın esnasında yapı içindeki kişilerin endamsız, hızlı ve emniyetli şekilde tahliyesini yapmak amacı ile yapı dâhili veya dışı kurulan merdiven sistemine maruz isimdir. Basit bir yangın, katıksız afet ve benzeri durumlar olduğunda insanoğlu pencerelerden atlamakta ya da bina dâhili merdivenleri Yangın Çıkış Kapısı kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *